Bemutatkozás

piriKucsák Piroska vagyok. Esküvői, báli és alkalmi ruhák tervezésével és készítésével foglalkozom. Nem szeretnék a sablonos bemutatkozásba belefogni, így inkább rövid történetben elmesélem hogy jutottam idáig. A pályaválasztás előtt én is ugyanolyan tanácstalanul álltam, mint sokan mások.

Csak annyit tudtam, hogy rajzolni szeretnék és alkotni. Az Osztályfőnököm, Kintli Lászlóné Zsuzsanna tanácsára jelentkeztem a Modell Divatiskolába, ahol Női ruhakészítői képesítést szereztem.

Később Modellező Szériaszerkesztő képzésen vettem részt, egy kiváló oktató Majoros Endréné Zsuzsanna (női szabómester) keze alatt. A szakma régi motorosának számít, 40 év tapasztalattal. Tőle megtanultam mindent amitől egy ruha elkészíthetővé válik.

Pályafutásomban a fordulópont akkor következett be, mikor is hazánk egyik legelismertebb divattervezője, Léber Barbara mellett sikerült elhelyezkednem.

Nagy élmény volt számomra az itt eltöltött idő, és egyben meghatározó is. Éreztem, hogy ez az amiben igazán ki tudok teljesedni. Minden ruha elkészítésénél szárnyalt a képzeletem, így nem is volt kérdés, hogy saját tervezésű ruhákkal szeretnék foglalkozni.

Ekkorra tehető Promber Gézáné Dianával való megismerkedésem, aki magán pályám elkezdésének fő támogatója. Megosztotta velem sok- sok éves tapasztalatait, és fontos tanácsokkal látott el, aminek köszönhetően bátran, határozottan és profin lehetett belefogni a magánrendelésekbe.

Immáron sok száz esküvőt tudhatok a hátam mögött, melyek számomra mind- mind saját különlegességgel bírnak.

Rengeteg kreativitást és kézügyességet igényel egy menyasszonyi ruházat elkészítése. Imádom minden egyes részletét (tervezés, gyöngyözés, csipkefestés, raffolás … )

Kimondhatatlan örömmel tölt el hogy kijelenthetem: a munkám a hobbim!